Up and coming! En fantastisk plantebasert restaurant, ypperlig for catering og sommerfester

  • Pris: 2.000.000 NOK
  • Andel til salgs: 100%

Bedriftsinfo

  • Navn: Seeds AS
  • Næringskode: 56.101 Drift av restauranter og kafeer
  • Adresse: Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Norge
  • Bransje: Restaurant / Servering

Beskrivelse

Seeds AS
Est. 2019 Fornebu

Plantebasert restaurantkjede som har satt hverdagsmaten på dagsorden! Med billige gryter, fantatsiste burgere og med dekorative bowls så er Seeds kommet for å bli og vokse!

Seeds skiller seg ut i mengden!
Vi begynner å bli en liten gjeng med innovative bedrifter som fokuserer på planterike, det økologiske, rawkaker og fargerike retter. Noen er her fortsatt, mens noen legger ned. Seeds skiller seg ut med veldig god mat laget fra bunnen av! Våre gryter, som det går mest av på senteret, har vi 10 ganger fortjenesten på! Så om vi får litt volum på sakene så går det ganske greit.

Alt vi lager er fra bunnen av, hele råvarer! En Daal gryte med linser og sterke krydder, toppet med kokosraita, eplechutney, sylta rødløk, spirer, papadums og ristet kokos! Det blir ikke bedre! Våre burgere er laget med favabønner fra Jæren (Naturli burgere) surdeigsburgerbrød, fungikrem, coleslaw, cheddar og mye mye mer!

Seeds ble etablert på Fornebu våren 2019. Det var en heftig start med mye lærdom! To somre senere med Korona skjønte vi fort hva som var potensialet vårt på oppstartstedet Seeds på Punkt. Nesten hele omsetningen og overskudd kommer i sommerhalvåret fra mai til september, med juni måned som den klart mest hektiske og innbringende (650k i 2023).
Vi leier av Obos for 8000,- i måneden og Obos er veldig behjelpelige med vedlikehold og innkjøp.

Seeds på senteret kom med fra november 2022, som en popup med gode leievilkår. (6% omsetningsleie og gratis strøm) KLP som eier Fornebu S senter hadde fått et mandat fra ledelsen om at Seeds skal med! Planen på lang sikt er når dette konseptet funker og går av seg selv, så kopierer vi og setter det opp på et annet senter eid av KLP. Dette er i seg selv en stor og spennende case! (Dette er per dags dato 01.08.23. sakt opp med siste dag 31.08. Dette er det fortsatt mulig å snu om ønskelig)

Nå med nok en krise rundt oss (inflasjon), så ser vi at det blir brukt mindre penger og med investeringer gjort det siste halve året, har dette holdt oss litt tilbake og ikke gitt eier og daglig leder en litt dårlig nattesøvn.

Alle våre lokasjoner ligger på Fornebu, vi har hedget oss litt med Seeds på Punkt og Senteret. Punkt har det veldig bra med fint vær, mens senteret kan ha det bra når været er dårligere. Det samme gjelder med vinter og sommer. På Punkt har vi flere sommerfester med tapas eller burger buffet, her tilbyr vi også kjøtt. Dette er fine penger med gode marginer etter en lang vinter.

Senteret har ikke gitt noe overskudd i år, men det har et stort og fint kjøkken hvor man lett kan både produsere, og ha åpent og lage mat til kunder. Vi har derfor laget alt til festivaler og andre stands på senteret og fylt opp fryserommet. Vi har på den måten kunne holde Seeds Punkt noe mindre bemannet og fokuset på salg på de gode dagene. Når det er regn så bretter vi opp ermene og produserer det vi kan fra ukens lageliste.

Vi har blitt kontaktet av Bærum kommune og Flytårnet. I løpet av de neste 10 årene så skal det investeres 1,5 milliarder i bygningsmassen. Her er det allerede en bar, en nattklubb og en cafe, samt et bilmuseum og et mylder av atelierer. Vi har blitt forespurt om vi kunne ønske oss å åpne noe der. Dette vil være på veldig gunstige betingelser og med mest åpent i sommerhalvåret, til det er bærekraftig å åpne for hele året. Konseptet her er ikke helt bestemt, men mulig vi åpner opp noe med kjøtt i tillegg til Seeds produkter.

Vi har også i år vært med på en del flere festivaler, vegetarfestivalen i Oslo, Foma festivalen, Ramme gård, pluss stått nede hos Dogyard foran Telenor Arena. Om vi hadde hatt en foodtruck, eller en vogn så hadde det vært spennende og booket denne inn på en del nye og store arrangementer.

Noe av det vanskelige i dag er å finne gode ansatte på fulltid. Skal man holde alle lokasjoner åpne i ukedagene så trenger man dette. Deltidsansatte for kveldstid og helger har ikke vært noe problem selv om det kreves en del arbeid med opplæring etc.

Seeds har hatt et lite kjøleskap med kaker og bowls inne på en døgnåpen coop ekstra. Her har kunder kunne hente selv og vippset direkte til oss. Planen er å selge dette direkte til Coop eller andre leverandører. På Senteret vil vi høsten 2023 ha en fryser med salgsvarer laget hos Seeds. Hele kaker, vegetardeig av portobellosopp, kylling av østerssopp og taco lumper uten tilsetningsstoffer laget med 3 ingredienser.

Lokasjonen Fornebu er en veldig spennende destinasjon, det bygges enorme mengder nye leiligheter og det kommer T-bane fra 2027. Det å ha en lokasjon inne på Fornebu S tror vi vil gagne oss veldig, også som markedsføringssted for de andre lokasjonene. (Vi markedsfører for både catering og festlokaler på senteret nå)
Flytårnet vil også være viktig i fremtiden. Punkt vil etter planen bygges på i 2030, men innen den til vil Obos ha et annet lokale klart til oss. Det er også andre spennende lokasjoner på Fornebu som vil dukke opp de neste årene.

Årshjul:
Høsten 2023 og våren 2024 vil vi fokusere på og ikke bruke mye penger pga. utfordringene som er i samfunnet frem til sommeren 2024. Vi har gått igjennom regnskap og dagsomsetning og kommet frem til en bærekraftig plan for det neste året.

Seeds Punkt stenges mandag til torsdag fra september til mai. Åpningstider vil være fredag 16-01 lørdag 11-01 og søndag 11-19. Både fredag og lørdag har vi baren åpen med quiz på fredagene og kanskje en lokal trubadur på lørdagen.
Senteret vil holde som vanlig åpent (10-20 og 09-18 på lørdager) og stå for al produksjon av mat.
Om vi åpner på flytårnet, så hadde den også hatt samme åpningstider som Seeds på Punkt.

På denne måten kan daglig leder Magnus holde fortet på dagtid, og bruke deltidsansatte på kveldstid og i helgene. All mat produseres for Seeds på punkt og pakkes og flyttes over på fredagen, påfyll kan gjøres på lørdag ved behov, også flyttes maten tilbake på mandag og blir brukt opp på senteret den påfølgende uken.

Ved en mulig emisjon:
En bærekraftig pengestruktur igjennom hele året, da store deler av omsetningen vil komme om sommeren.
Midler for å sette opp og åpne en lokasjon til ved flytårnet. Her er det nesten kun lønn og innkjøp av varer som skal til.
En foodvogn fra 2024 med ferdig kjøkken som er klar til bruk.

Økonomi:
Seeds på Punkt har vært en nabolagscafe hvor vi har prøvd en del ting, hvor ikke alt har vært like innbringende. Vi har hatt en fotball avtale, hvor lisensen nesten tok livet av oss. Men vi har sett at ved større arrangementer som Fotball EM i 2021, solgte vi enormt mye øl på den store plassen utenfor hos oss. En kveld kunne vi omsette for 40k med 3 mann på jobb i 4 timer!
På Punkt er vi fra august 4 aktører hvor Seeds AS har skjenk på hele utearealet. (ca 500m2) Vi prøver å dra i gang mindre konserter og større fotballkamper ute.
Sommeren 2024 vil vi vise Fotball EM ute, med øl og matservering og en skikkelig storskjerm sponset av Obos, dette vil dra inn rundt 400-800k i omsetning alene.

Eier og daglig leder Magnus Parmann har jobbet og brukt mye tid og penger på Seeds siden 2019. Med to kids og ikke så mye tid som han en gang har hatt, så trenger han en forandring.

Pr 01.08.2023
Har Seeds As 90k i gjeld hos DNB og ca. 900k i gjeld til daglig leder samt ca 300k i leverandørgjeld og lønn. Det er ønskelig for daglig leder og kunne hente ut noe av gjelden for å kunne lette litt på egen økonomi ved en emisjon.

Salgsprisen på 2 millioner er inkludert gjelden til daglig leder.

Vi er åpne for flere muligheter her:

Enten salg av hele konseptet med alt. Lag ditt eget eller viderefør. Også mulig å bare drifte Seeds på Punkt og legg ned senteret og ikke start med Flytårnet.

Finne noen gode folk som vil være deleiere og drifte. Gode muligheter for kun å drifte i helger og på sommerhalvåret og sitte igjen med en god slump.

Selge unna deler av selskapet for å lette på økonomien og satse videre.

Har jobbet en stund med en emisjon på 20% av Seeds As til 2 millioner kroner igjennom folkeinvest. (Ikke kommet i boks her.) Styre verdsetter Seeds As basert på resultatbudsjett ved år 2026 til 10 millioner. Dette er et forsiktig anslag og ved utvidelse av senteret så vil verdien bli betraktelig høyere.

Alt er mulig å diskutere! Så ikke nøl med å ta kontakt. Det er også bare å ta turen ut til oss!

Vi har også gode kontakter blandt influenserne og Hanne-Lene Dahlstrøm (Hannes vegetar) er en av de som vurdere å bli med på eiersiden/hjelpe til å fronte Seeds!

På nett

  • Nettsted: seedscafe.no
  • Facebook: https://www.facebook.com/seedsfornebu
  • Instagram: @seedsfornebu

Rapporter annonsen

Du har allerede rapportert denne annonsen

Dette er privat og vil ikke bli delt med selgeren

Appointments

 

 / 

Logg inn

Send melding

Mine favoritter

Henvend deg til selger

Claim Business

Del